Μήπως το υγρό απορρυπαντικό φράζει τους σωλήνες σας;

Μήπως το υγρό απορρυπαντικό φράζει τους σωλήνες σας;

Μήπως το υγρό απορρυπαντικό φράζει τους σωλήνες σας; Σε περίπτωση που οι σωλήνες σας βουλώνουν λόγω του υγρού απορρυπαντικού ή του απορρυπαντικού σε σκόνη που χρησιμοποιείτε στο πλυντήριο ρούχων σας ή στο πλυντήριο πιάτων σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία της εταιρείας Αποφράξεις Αντωνίου για να σας βοηθήσει άμεσα και υπευθυνα.

Μπορείτε να αποφύγετε να προκαλέσετε μεγάλες ζημιές και βλάβες στο αποχετευτικό και υδραυλικό σύστημα του σπιτιού ή της επιχείρησης σας όταν διαβάζετε τις ετικέτες του κατασκευαστή και ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης και συντήρησης σωστά.

Όταν καθαρίζετε τα πιάτα ή τα ρούχα σας, πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται αν το σαπούνι που χρησιμοποιούν μπορεί να προκαλέσει φράξιμο στις αποχετεύσεις ή όχι. Πρόσφατα, έχουν διεξαχθεί μελέτες για να δοκιμαστεί η θεωρία ότι με την πάροδο του χρόνου, τα ισχυρά σαπούνια καθαρισμού έχουν τη δυνατότητα να προκαλούν προβλήματα στην σωστή και άρτια  λειτουργικότητα των σωλήνων σας.

Αυτή η σκέψη ούτε έχει αποδειχθεί ούτε διαψευστεί, ωστόσο, υπήρξαν αναφορές από άτομα που μοιράστηκαν τις ιστορίες τρόμου τους μετά τη χρήση συγκεκριμένων τύπων υγρών απορρυπαντικών που σίγουρα θα πρέπει και εσείς να προσέχετε από εδώ και πέρα..

Κάθε μάρκα υγρών απορρυπαντικών που βλέπετε στην αγορά κατασκευάζεται από διαφορετική εταιρεία, καθεμία από αυτές τις εταιρείες ακολουθεί τη δική της μοναδική φόρμουλα για να παραδώσει τα προϊόντα καθαρισμού που εμπιστεύεστε και αγαπάτε. Οι σωλήνες σε όλο το σπίτι σας είναι κατασκευασμένοι από μέταλλο που είναι ευαίσθητο στη διάβρωση και τη φθορά με την πάροδο του χρόνου.

Μερικοί από τους παράγοντες που χρησιμοποιούνται σε κοινά οικιακά υγρά απορρυπαντικά μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία διάβρωσης ή ακόμη και να προκαλέσουν φράγματα σε σπάνιες περιπτώσεις. Παρακάτω, θα σας παρέχουμε όλες τις σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για το υγρό απορρυπαντικό και πώς επηρεάζει τους σωλήνες σας.

Τι γίνεται με το απορρυπαντικό ρούχων;

Προς το παρόν, υπάρχουν σχετικές πληροφορίες που υποδεικνύουν ότι η χρήση απορρυπαντικών σε σκόνη καθώς και ορισμένων υγρών απορρυπαντικών με λανθασμένο τρόπο μπορεί να οδηγήσουν σε φράξιμο των αποχετευτικών σωλήνων σας. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα με τους φραγμένους σωλήνες σας λόγω απορρυπαντικού είναι να δείτε τις ετικέτες του κατασκευαστή στο πλυντήριο ρούχων και στο πλυντήριο πιάτων σας.

Η χρήση λανθασμένης ποσότητας απορρυπαντικού μπορεί επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα όπου βουλώνουν οι σωλήνες σας. Διαβάστε την ετικέτα του απορρυπαντικού που επιλέξατε για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πάντα την κατάλληλη ποσότητα για τα φορτία σας.

Υπάρχουν επίσης πολλοί άλλοι αποτελεσματικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητες να βουλώσουν οι σωλήνες σας.

Συμβουλές για το πώς να αποφύγετε την απόφραξη της αποχέτευσης με απορρυπαντικό:

 • Προγραμματίστε τακτικά υπηρεσίες καθαρισμού και συντήρησης του αποχετευτικού σας δικτύου
 • Προσπαθείτε πάντα να χρησιμοποιείτε υγρό απορρυπαντικό αντί για καθαριστικά  απορρυπαντικά σε σκόνη
 • Εάν συναντήσετε φράγματα στην αποχέτευσης σας, θα πρέπει πάντα να καλέσετε έναν επαγγελματία της εταιρείας Αποφράξεις Αντωνίου για να σας βοηθήσει να επιδιορθώσετε το πρόβλημα άμεσα και υπευθυνα
 • Εκτελέστε έναν κενό κύκλο στο πλυντήριο σας κάθε βδομάδα ή έστω κάθε μήνα με λευκό ξύδι για να διαλύσετε τυχόν συσσωρευμένο απορρυπαντικό που μπορεί να μείνει στους σωλήνες σας

Αυτά είναι μερικά απλά βήματα και συμβουλές από το έμπειρο προσωπικό της εταιρείας Αποφράξεις – Αντωνίου που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διασφαλίσετε ότι οι σωλήνες σας δεν θα έχουν εμπόδια ή φραγμούς.

Μήπως το υγρό απορρυπαντικό φράζει τους σωλήνες;

Το υγρό απορρυπαντικό έχει πολύ χαμηλές πιθανότητες να φράξει τις αποχετεύσεις σας, εκτός εάν χρησιμοποιήσετε υπερβολική ποσότητα. Ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν καθορίζετε με ένα συγκεκριμένο απορρυπαντικό ενέχει κίνδυνο φράγματος είναι η χημική του σύνθεση. Υπάρχουν μερικές κύριες κατηγορίες χημικών που μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε την ισχύ οποιουδήποτε απορρυπαντικού προϊόντος που αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε.

Κύριες κατηγορίες χημικών για υγρό απορρυπαντικό:

 1. Απορρυπαντικό σε σκόνη και μπορεί να το βρείτε συνήθως με τη μορφή μιας μπάλας γεμισμένης με σκόνη η οποία μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο φράγματος όταν χρησιμοποιείται σε υπερβολικές ποσότητες
 2. Τα απορρυπαντικά υψηλής περιεκτικότητας σε χλωρίνης. Τα απορρυπαντικά και τα καθαριστικά που έχουν μεγάλη ποσότητα χλωρίνης μπορούν να διαβρώσουν την ποιότητα του αποχετευτικού σας συστήματος όταν χρησιμοποιούνται σε μεγάλες ποσότητες
 3. Εμπορικά αποφρακτικά καθαριστικά για χρήση σε εξειδικευμένες εφαρμογές και δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται όταν προσπαθείτε να αποφράξετε το πλυντήριο ρούχων ή το πλυντήριο πιάτων στο σπίτι σας
 4. Καυστικά χημικά καθαριστικά. Τα καυστικά χημικά καθαριστικά είναι μια ευρεία κατηγορία χημικών παραγόντων που έχουν την ικανότητα να καταστρέψουν το σύστημα σωλήνων του σπιτιού σας λόγω το γεγονός ότι προορίζονται για μηχανές όπως πλυντήρια ρούχων

Αποφεύγοντας ή περιορίζοντας εντελώς τη χρήση των χημικών παραγόντων όπως αυτοί που αναφέρονται παραπάνω, μπορείτε να προστατέψετε τους σωλήνες του σπιτιού σας από την απειλή να βουλώσει αρκετά εύκολα. Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τα υγρά απορρυπαντικά που προκαλούν φράξεις στους σωλήνες σας είναι λόγω της υπερβολικής χρήσης του.

Κατά τη διάρκεια ορισμένων κύκλων όπως ο κύκλος ξεβγάλματος, η περίσσεια απορρυπαντικού μπορεί να φράξει στους σωλήνες σας λόγω ανεπαρκούς αποστράγγισης. Η χρήση ακριβών μετρήσεων και η τήρηση όλων των τυπωμένων οδηγιών στη συσκευασία είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε αυτού του είδους τα προβλήματα.

Σε όλο αυτό το άρθρο, σας δώσαμε όλες τις βασικές λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε, καθώς σχετίζονται με την αποφυγή του ζητήματος του απορρυπαντικού που φράζει τον αποχετευτικό  αγωγό σας. Χρησιμοποιώντας όλες τις πληροφορίες σε αυτό το άρθρο, θα είστε σε θέση να διατηρήσετε σε σωστή  και άριστη λειτουργία των αποχετεύσεων συστημάτων του σπιτιού ή της εξοχικής σας κατοικία με ευκολία.

Επιλέξτε τη σωστή αποφρακτική εταιρεία

Η σωστή λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου του χώρου σας, είναι πολύ σημαντική, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα που θα σας φέρουν σε δύσκολη θέση. Αν σε περίπτωση δημιουργηθεί πρόβλημα σε αυτό και οι σωληνώσεις του αποχετευτικού σας δικτύου βουλώσουν, τότε το πρόβλημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από ειδικούς τεχνικούς.

Για να επιλέξετε τη σωστή εταιρεία για αποφράξεις, θα πρέπει να προσέξετε τα εξής:

 • Θα πρέπει να επιλέξετε μια εταιρεία στις αποφράξεις που βρίσκεται κοντά στο χώρο σας, για παράδειγμα εμάς που είμαστε στο κέντρο της Αθήνας
 • Ο εξοπλισμός της εταιρείας θα πρέπει να είναι τελευταίας τεχνολογίας και απόλυτα λειτουργικός
 • Η αποφρακτική εταιρεία θα πρέπει να μπορεί να σας εξυπηρετήσει 24 ώρες το 24ωρο
 • Οι τεχνικοί της θα πρέπει να διαθέτουν την κατάλληλη εμπειρία και την τεχνογνωσία, με την οποία θα φέρουν εις πέρας οποιαδήποτε εργασία τους ανατεθεί
 • Η τιμή της απόφραξης θα πρέπει να είναι σταθερή και να μην υπάρχουν κρυφές χρεώσεις
 • Αποφράξεις τιμές: Διατηρούμε τις τιμές των αποφράξεων σταθερές και χαμηλές

Η εταιρεία Αποφράξεις Αντωνίου, έχει συνεργεία για αποφράξεις σε κάθε μεριά της Αττικής, έτοιμα να σας εξυπηρετήσουν οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε. Με συνέπεια και επαγγελματισμό, αποκαθιστούν κάθε είδους βλάβης, χάρη στις γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία τους.

Διαβάστε περισσότερα για τις περιοχές εξυπηρέτησης της εταιρείας Αποφράξεις Αντωνίου:

Leave a Comment