Πώς-να-κάνω-την-καλύτερη-επιλογή-smartphone

Πώς να κάνω την καλύτερη επιλογή smartphone

Πριν αγοράσετε το επόμενο smartphone και θήκες κινητών, είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνα σας για να βρείτε την καλύτερη επιλογή για εσάς. Υπάρχει αρκετός όγκος τεχνολογίας σε αυτά και υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη αυτές τις μέρες.

Πρέπει να αγοράσω το κινητό άμεσα ή με δόσεις;

Πληρώνετε το smartphone σας κατευθείαν ή βάζετε το κινητό σας σε ένα πρόγραμμα δόσεωνκαι το εξοφλείτε με την πάροδο του χρόνου; Η απάντηση είναι εξαρτάται από το τι θέλετε να αγοράσετε. Ελέγξτε και τις δύο επιλογές και αποφασίστε τι είναι σωστό για εσάς.

Η προκαταβολή μπορεί να καταλήξει να σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα μακροπρόθεσμα, οπότε αν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, σίγουρα αξίζει να το σκεφτείτε.

Αλλά αν η προκαταβολή δεν είναι επιλογή, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές τηλεφωνικού προγράμματος μετά την πληρωμή.

Εάν επιλέξετε πρόγραμμα δόσεων, το ποσό που θα καταλήξετε να πληρώσετε θα ποικίλλει ανάλογα με το μεμονωμένο συμβόλαιο και τον τρόπο χρήσης του τηλεφώνου σας.

Λειτουργικά συστήματα smartphone

Το λειτουργικό σύστημα (OS) του τηλεφώνου είναι αυτό που θα λατρέψετε ή θα μισήσετε στο κινητό σας.

Apple iPhone OS (iOS)

Εάν έχετε ήδη ή σχεδιάζετε να αγοράσετε άλλες συσκευές που κατασκευάζονται από την Apple, όπως tablet iPad, φορητό υπολογιστή Macbook ή επιτραπέζιο υπολογιστή Mac, τότε ένα iPhone που χρησιμοποιεί iOS θα ήταν μια καλή επιλογή.

Εάν σας αρέσει η αξιόπιστη ομοιότητα χωρίς εκπλήξεις και η σταθερή συμβατότητα με μια καλή γκάμα συσκευών, τότε θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο ενός iPhone που χρησιμοποιεί iOS, αν και πληρώνετε μια ακριβή τιμή.

Το λειτουργικό σύστημα για το φορητό υπολογιστή Apple και τις επιτραπέζιες υπολογιστικές συσκευές έχει εξελιχθεί σε παρόμοια εμφάνιση και αίσθηση με το iPhone, επομένως θα πρέπει να είστε άνετα να μετακινηθείτε από τη μια συσκευή στην άλλη χωρίς να χρειάζεται να ξαναμάθετε τίποτα.

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε το Apple Watch, τότε χρειάζεστε ένα iPhone, καθώς το Apple Watch δεν θα λειτουργεί με κανένα άλλο smartphone.

Google Android

Το Google Android είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα που σημαίνει ότι κάθε εταιρεία μπορεί να αναπτύξει εφαρμογές για έξυπνες συσκευές που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android. Μπορείτε να το βρείτε παντού, από έξυπνα ρολόγια μέχρι τηλεοράσεις, ψυγεία και αυτοκίνητα.

Αν θέλετε να προσαρμόσετε την εμπειρία σας στο κινητό και θέλετε να εργαστείτε με συσκευές τελευταίας τεχνολογίας μόλις βγουν, τότε ένα smartphone με Android είναι το καλύτερο στοίχημά σας.

Ωστόσο, η ανοιχτή φύση αυτού του λειτουργικού συστήματος σημαίνει επίσης ότι δεν υπάρχει η ίδια «ομοιότητα» στην εμφάνιση και την αίσθηση σε σύγκριση με το κλειστό περιβάλλον iOS της Apple.

Τα πιο πρόσφατα smartphone Android κατασκευάζονται από εταιρείες που εισάγουν τα δικά τους στοιχεία εμφάνισης και αίσθησης. Επομένως, μπορεί να είστε λάτρης των κινητών LG ή Huawei και να μην ενδιαφέρεστε τόσο για κινητά Samsung ή Oppo, παρόλο που όλα αυτά τα μοντέλα λειτουργούν στο ίδιο λειτουργικό σύστημα.

Ποιότητα κάμερας smartphone

Η ποιότητα λήψης εικόνων και βίντεο δεν καθορίζεται μόνο από την ανάλυση του smartphone σας, αλλά και από την ικανότητα απόδοσης καλής εικόνας σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού.

Εάν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας ως κάμερα, μπορεί να θέλετε να αναζητήσετε ένα μοντέλο με ειδικό κουμπί κάμερας αντί να χρειαστεί να κυνηγήσετε μέσω του συστήματος μενού για να τραβήξετε την τέλεια selfie.

Ένα φλας LED μπορεί επίσης να είναι πολύ χρήσιμο όταν τραβάτε μια φωτογραφία με ένα κινητό, ειδικά όταν ο διαθέσιμος φωτισμός δεν είναι πολύ καλός.

Και αν ψάχνετε για τηλέφωνο με μπροστινή κάμερα, αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας και για βιντεοκλήσεις. Κάνει επίσης πολύ πιο εύκολη τη λήψη selfie. Δείτε τη βαθμολογία της κάμερας selfie που εστιάζει στην απόδοση του μπροστινού φακού που είναι ενσωματωμένος στην οθόνη και όχι στην κύρια κάμερα.

Κάλυψη σήματος

Η λήψη σήματος παραμένει ο κρίσιμος παράγοντας στην καθημερινή χρήση ενός smartphone, αν και όλο και περισσότεροι από εμάς εκμεταλλευόμαστε τα hotspots και τις περιοχές Wi-Fi για να επικοινωνούμε. Αλλά αν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε το smartphone σας για την πραγματοποίηση κλήσεων ή θέλετε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο μακριά από ένα hotspot Wi-Fi, χρειάζεστε καλή λήψη.

Το 4G, γνωστό και ως LTE (Long Term Evolution) είναι ένα ασύρματο πρότυπο για ταχύτερη online απόδοση από το κινητό σας τηλέφωνο. Η κάλυψη 4G βελτιώνεται και σε συνδυασμό με τα πιο πρόσφατα δίκτυα 5G προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερο εύρος. Πριν αγοράσετε το επόμενο smartphone σας, βεβαιωθείτε ότι είναι βελτιστοποιημένο για το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σας.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Όλοι οι χρήστες smartphone βρίσκουν την αδυναμία χρήσης ενός smartphone για περισσότερο από μία ημέρα περίπου απογοητευτική. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η αυξημένη λειτουργικότητα ενός smartphone με μεγάλη οθόνη απαιτεί περισσότερη ισχύ από ένα απλό κινητό τηλέφωνο ομιλίας και κειμένου.

Ελέγξτε τη χωρητικότητα της μπαταρίας για το τηλέφωνο που σας ενδιαφέρει και συγκρίνετε το με άλλο κινητό με οθόνη παρόμοιου μεγέθους. Γενικά, η μεγαλύτερη χωρητικότητα θα προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

GPS

Ενώ τα περισσότερα smartphone παρέχουν υποστήριξη για διαδικτυακές υπηρεσίες χαρτών όπως οι Χάρτες Google, ένα αποκλειστικό τσιπ GPS που χρησιμοποιεί μια εφαρμογή πλοήγησης εκτός σύνδεσης σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για να μάθετε πού ακριβώς βρίσκεστε χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σας.

Η βαθμολογία GPS υπολογίζεται χρησιμοποιώντας μόνο το λογισμικό που περιλαμβάνεται. Εάν διαθέτετε ήδη τηλέφωνο Apple iPhone ή Android, μπορείτε να μεταβείτε στο ηλεκτρονικό τους κατάστημα και να αγοράσετε μια εφαρμογή GPS αυτοκινήτου.

Τύπος σύνδεσης ακουστικών:

Ένα τηλέφωνο με υποδοχή 2,5 mm ή 3,5 mm θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε ένα τυπικό σετ ακουστικών για να ακούσετε μουσική. Ορισμένα από τα πιο πρόσφατα smartphone iPhone και Android δεν παρέχουν πλέον υποδοχή ακουστικών 3,5 mm. υποστηρίζοντας ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε ασύρματα ακουστικά.

Τα iPhone της Apple και τα πιο πρόσφατα κινητά Google Pixel σας αναγκάζουν να συνδεθείτε ασύρματα.

Διαβάστε περισσότερα θήκες κινητών:

Leave a Comment